Creavintage

TanteJojo

Tante Jojo

Voor de meest aaibare, retro en must have geschenken moet je bij Tante Jojo zijn. Hoewel er geen tweedehandsspullen verkocht worden – op en tot New Vintage – heeft elk boekje, kaartje, fotoalbum of reistas in deze winkel een hoog vintage gehalte. Het winkeltje, gelegen in een zijstraat van de Bondgenotenlaan, ligt boordevol met wanna-haves en must-gives. Iedere aankoop wordt overigens liefkozend ingepakt: van het kleinste kaartje tot de grootste decoratiestukken. Je vindt er porseleinen cups en theekannen, vintage kaartjes, handgemaakte broches, magneten, spiegeltjes, kinderkledij and so on. Enkel met het uitpluizen van de etalage ben je al uren zoet. Denk aan bloemenmotiefjes, bolletjes, streepjes, fifties-style kaarten en fotoalbums en je begrijpt de Tante Jojo touch!

Adres en contact
Jan Stasstraat 10
3000 Leuven
016 62 05 00
www.tantejojo.be

Openingsuren
Di t.e.m. Za: 10:00u – 18:00u

Hexagoon

Some like it cosy. Dat hebben ze bij Hexagoon goed begrepen. In dit uiterst gezellig winkeltje kan je uren snuisteren tussen oneindig veel soorten kralen, kaartjes, lintjes, knopen, stoffen en andere leuke hebbedingetjes. Je kan er ook terecht voor geboortekaartjes: ze helpen je met plezier zoeken naar het ideale ontwerp, maken het voor jou, of laten je zelf aan de slag gaan. Dus heb je een leuk idee en ben je op zoek naar materiaal of tips en tricks voor je creaties? Of ben je aan het rondsnuffelen naar een frivool cadeau voor zusterlief of gewoonweg naar leuke hebbedingetjes om je eigen kamer mee op te fleuren? Bedenk een kleur, een stof, een thema; Hexagoon heeft het! Bovendien ken je Hexagoon misschien wel van de mooie tekeningen van Gudrun, de eigenares van de winkel. Je vindt haar ontwerpen onder meer terug op mokken, borden en glazen. Ga Hexagoon binnen en voor je het goed en wel beseft is het een uur later en zit je boordevol ideeën om eindelijk nog eens creatief aan de slag te gaan.

Adres en contact
Ravenstraat 81
3000 Leuven
016 23 12 33

Openingsuren
Di t.e.m. za: 10:00u – 18:00u

Hexagoon Oplus

Oplus

Zin om te snuisteren à volonté? Daarvoor moet je bij Oplus zijn. Dit winkeltje ligt vol met originele horloges, oorbellen, kaartjes, schrijfboekjes, magneten, ja zelfs tuindecoratie. Oplus zou wel eens de meest kleurrijke winkel van Leuven kunnen zijn. Vraag je je trouwens af waar het werkwoord 'opussen' voor staat? Wel, dat betekent zoveel als “(al zoekend) snuisteren”, “(als bij wonder) ontdekken: tussen de rekken” of gewoonweg “genieten”. Klinkt niet slecht. Dus, ben je nog op zoek naar het ideale verjaardags- of kerstcadeau? Hoog tijd op te gaan oplussen. Je vindt dit winkeltje overigens aan de overkant van de zuster-kledingswinkel Opus II. Beide winkels liggen niet helemaal in het centrum van Leuven, maar dat zou je niet mogen tegenhouden een kijkje te gaan nemen. Dan heb je ineens ook de Vismarkt van Leuven eens kunnen bezichtigen.

Adres en contact
Mechelsestraat 73
3000 Leuven
016 22 59 97
www.opus2.be

Openingsuren
Woe t.e.m. vrij: 12:00u – 18:00u
Za: 11:00u – 18:00u

Pauli

Voor zij die graag zelf aan de slag gaan met een naaimachine en patronen om zo de ideale vintagejurk of desnoods retro gordijnen in elkaar te steken, is stoffenwinkel Pauli – al meer dan vijftig jaar lang – trouw tot uw dienst! Je kan er terecht voor stoffen met alle mogelijke structuren en de gekste motieven. Bovendien zijn er stoffen te koop binnen verschillende prijsklassen; van high budget tot verleidelijke koopjes aan een prikje van een prijs. Je kan er niet alleen terecht voor stoffen om kleding mee te maken, maar eveneens voor interieur. Bovendien staan ze bij Pauli altijd klaar om je de nodige tips mee te geven zodat je vol zelfvertrouwen aan de slag kan. Als je in Leuven op zoek bent naar een uitgebreid stoffenassortiment, is Pauli bij uitstek the place to be.

Adres en contact
Mechelsestraat 14
3000 Leuven
016 22 70 74

Openingsuren
Ma t.e.m. do: 09:00u – 18:00u
Za: 10:00u – 18:00u

Pauli